Uitgelicht: El Ghazi in gesprek met Marokkaanse voetbalbond over interlandswitch

sport
8
7 sep '17
Het meest opmerkelijke bericht van vanavond, El Ghazi die eieren voor z'n geld kiest en uit wil wijken naar het Marokkaanse elftal.
Als we het Marokkaanse medium Lionsdelatlas.ma mogen geloven dan lijkt de vergeten Oranje-international Anwar El Ghazi alsnog te opteren voor een interlandcarrière bij de Leeuwen van de Atlas. Met slechts 2 caps achter zijn naam voor het Nederlands elftal is de buitenspeler, mede door mindere sportieve prestaties, volledig uit beeld geraakt bij de KNVB als het om het A-elftal gaat. Het eerder genoemde voetbalmedium weet vanavond te melden dat de Marokkaanse bond na gesprekken met El Ghazi zich serieus gaat buigen over dit dossier. 

Accepteren oproep voormalig bondscoach Danny Blind
De definitieve interlandkeus van El Ghazi volgde niet veel later die van zijn voormalige Ajax-teamgenoot Hakim Ziyech op. Voor de EK-kwalificatieontmoeting tegen Kazachstan (red. 10 oktober 2015) maakte hij z'n eerste en meteen officiële opwachting in het Oranje-shirt. Hierna kwam de talentvolle buitenspeler nog maar één keer binnen de lijnen voor Nederland, wederom een kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2016 (red. 13 oktober 2015 tegen Tsjechië). 

Gelijkwaardige situatie met die van El Haddadi
El Ghazi zou zelfs al om tafel hebben gezeten met verantwoordelijken van de Marokkaanse bond om de kans van slagen van dit verzoek te bespreken. Niet heel lang geleden maakte bondsvoorzitter Faouzi Lekjaa de inspanningen om van Spaans-international Munir El Haddadi een speler van Marokko te maken bekend. Deze zaak zou inmiddels al de gang naar het Hof van Arbitrage voor Sport hebben geëist nadat de Spaanse bond niet de gewenste documenten voor het switchverzoek zou willen overhandigen aan Marokko. 

Photocredit: NOS Voetbal
marokko
anwar el ghazi
frmf
knvb
interlandcarriere
atlasleeuwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moord
migranten
syrië
real madrid
algerije
spoorwegongeval
oost-ghouta
badou zaki
veiligheidsraad
marokkanen
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam