Twee branden verwoesten bos in Tanger (video)

marokko
0
8 sep '17
Twee bosbranden hebben delen van het bos verwoest in de buitenwijken van de stad Tanger. De brandweer kreeg uiteindelijk de branden onder controle.

Twee bosbranden vlakbij Tanger beschadigden 18,5 hectare bos, voordat de brandweer ze donderdag volledig onder controle kreeg, meldt de provinciale leiding van de Hoge Commissie voor Water en Bossen en de bestrijding van woestijnvorming (HCEFLCD).

Ongeveer 11,5 hectare bos is bij de eerste brand in de provincie Fahs-Anjra in rook opgegaan, voordat deze woensdagavond onder controle kon worden gebracht door verschillende hulpdiensten. De hulpdiensten werden hierbij ondersteund door twee blusvliegtuigen van het type "Canadair" van FAR (Koninklijke Strijdkrachten), meldde Mohamed Nfaoui, de provinciale directeur van HCEFLCD tegen het Marokkaanse persbureau MAP.

De tweede brand brak uit in de prefectuur Tanger-Assilah, net na het doven van de eerste brand, en verwoestte bijna 7 hectare bos die voornamelijk samengesteld was uit dennenbomen. Donderdagmorgen werd hier het sein brand meester gegeven, zei dezelfde verantwoordelijke.

Extreme hitte, harde winden en een grote hoeveelheid aan droog gras in dit gebied maakten het moeilijk voor de hulpdiensten om ondanks hun zware inspanningen, in de nacht van woensdag op donderdag, deze brand onder controle te krijgen.

YouTube link

Videocredit: Medi1TV

© Redactie 2017
marokko
tanger
bosbranden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?