Marokkaans-Canadese vriendinnen komen elkaar na 16 jaar weer tegen nadat dochters bevriend raken

marokko
4
8 sep '17
Toeval zoals je dat niet vaak gezien hebt, met social media als belangrijke oorzaak.

De momenteel in de VS wonenden vriendinnen Naima Souissi en Saidia Chehbouni zagen elkaar 16 jaar geleden voor het laatst. Maar onlangs, zo meldt het Amerikaanse ABC News, troffen de dames elkaar op een wel heel speciale wijze.

Hun dochters kwamen bij elkaar in de klas op de universiteit van California. Al meteen klikte het tussen de 18-jarige Roaya Jannatipour en de 19-jarige Nissma Bencheikh. De klasgenotes konden het goed met elkaar vinden, onder meer vanwege het feit dat ze beiden in Canada hadden gewoond en hun ouders van Marokkaanse origine waren.

Tijdens een Facetime gesprek tussen de beide vriendinnen herkende de moeder van Roaya de vader van Nissma, waarna ze in gesprek raakten. Toen de puzzelstukjes langzaam op hun plek vielen bleek dat Nissma en Roaya als baby's min of meer samen opgroeiden en rond dezelfde tijd geboren waren, hun moeders waren destijds beste vriendinnen.

Het contact tussen de vriendinnen hield op toen beide gezinnen van Canada naar de VS verhuisden, elk naar een andere stad.

© Redactie 2017
marokko
canada
vriendinnen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?