Marokko grootste exporteur van landbouwproducten naar Spanje in de eerste helft van 2017

economie
3
9 sep '17
Marokko was de belangrijkste leverancier van groenten en fruit voor Spanje in de eerste helft van 2017, met een totale waarde van 404 miljoen euro.
Uit de gegevens van de 'Spaanse Federatie van verenigingen van exporteurs van fruit, groenten, bloemen en planten' (FEPEX) blijkt dat de toegekende waarde van de landbouwuitvoer van Marokko in de eerste helft van het huidige jaar met 33 procent is gestegen. Dit wordt gevolgd door Brazilië met een totale waarde van 55 miljoen euro (22 procent) en Costa Rica, waarvan de export naar Spanje 78 miljoen euro bedroeg (18 procent).

FEPEX voegde eraan toe dat de Spaanse import vanuit de EU met 8 procent steeg. Frankrijk stond bovenaan de lijst van exporteurs met 187 miljoen euro (13 procent). Italië was de tweede grootste exporteur van landbouwproducten naar Spanje met een waarde van 81 miljoen euro (12 procent). Portugal en Nederland volgden dit op met respectievelijk 67 miljoen euro en 62 miljoen euro.

Aardappelen en tomaten waren de belangrijkste landbouwproducten die naar Spanje werden geëxporteerd, voegde de FEPEX eraan toe.
© Redactie 2017
marokko
export
spanje
landbouwproducten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
vahid halilhodžić
libië
oujda
vriendschappelijk
stade honneur
turkije
syrië
psv
raja
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi