Marokko grootste exporteur van landbouwproducten naar Spanje in de eerste helft van 2017

economie
3
9 sep '17
Marokko was de belangrijkste leverancier van groenten en fruit voor Spanje in de eerste helft van 2017, met een totale waarde van 404 miljoen euro.
Uit de gegevens van de 'Spaanse Federatie van verenigingen van exporteurs van fruit, groenten, bloemen en planten' (FEPEX) blijkt dat de toegekende waarde van de landbouwuitvoer van Marokko in de eerste helft van het huidige jaar met 33 procent is gestegen. Dit wordt gevolgd door Brazilië met een totale waarde van 55 miljoen euro (22 procent) en Costa Rica, waarvan de export naar Spanje 78 miljoen euro bedroeg (18 procent).

FEPEX voegde eraan toe dat de Spaanse import vanuit de EU met 8 procent steeg. Frankrijk stond bovenaan de lijst van exporteurs met 187 miljoen euro (13 procent). Italië was de tweede grootste exporteur van landbouwproducten naar Spanje met een waarde van 81 miljoen euro (12 procent). Portugal en Nederland volgden dit op met respectievelijk 67 miljoen euro en 62 miljoen euro.

Aardappelen en tomaten waren de belangrijkste landbouwproducten die naar Spanje werden geëxporteerd, voegde de FEPEX eraan toe.
marokko
export
spanje
landbouwproducten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
rohingya
syrië
moord
migranten
ayoub el kaabi
adel taarabt
spoorwegongeval
oost-ghouta
fifa
rs berkane
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam