Rabat: Archeologische plaats Chellah hersteld (video)

buitenland
0
10 sep '17
Als onderdeel van een programma voor het herstel van zijn historisch erfgoed, heeft Rabat de archeologische plaats Chellah gerestaureerd. Zowel de wal als de torens werden hersteld.
Chellah (destijds heette het Sala) was een Romeinse stad in de Romeinse provincie Mauretania Tingitana, gelegen bij een buitenwijk van het huidige Rabat. Er zijn ruïnes aangetroffen uit de oudheid en de middeleeuwen. Het is de oudste nederzetting aan de rivierdelta van de Bou Regreg.

Na de val van het Romeinse Rijk raakten vele steden in verval, zo ook Chellah. In 1154 werd de stad verlaten. De Almohaden gebruikten de inmiddels verlaten stad als necropolis. Halverwege de 14e eeuw verrijkte de Merinidische sultan Aboe l-Hasan de stad met enkele monumentale bouwwerken, waaronder een stadspoort (gedateerd op 1339). Latere Meriniden bouwden er nog een moskee, een zaouïa en koningsgraven, waaronder een graf voor Aboe l-Hasan.

Lefr360 nam een kijkje bij de archeologische plaats Chellah en sprak daar met enkele mensen. De geïnterviewden vertellen o.a. de Romeinse en Islamitische architectuur terug te zien zijn in de ruïnes en dat mensen van heel de wereld een bezoek brengen aan deze speciale plaats. Ook uit Marokko komen veel bezoekers de ruïnes bezichtigen, zij komen vooral op vrijdag. Velen genieten ook van de rust binnen de muren, waar een prachtige tuin is met diverse looppaden en kleine beekjes.YouTube link
© Redactie 2017
marokko
rabat
chellah
hersteld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi