Drâa-Tafilalet: Twee nieuwe ziekenhuizen in Rissani en Erfoud

buitenland
6
10 sep '17
De zorgverlening in de Drâa-Tafilalet regio zal worden versterkt door de bouw van twee nieuwe lokale ziekenhuizen in de steden Rissani en Erfoud.
De minister van Volksgezondheid Houcine El Ouardi heeft vrijdag de start van de bouw van een nieuw ziekenhuis in Rissani afgetrapt. Gebouwd op een terrein van 4 ha en met een capaciteit van 45 bedden, zal dit project in drie jaar uitgevoerd worden voor een bedrag van ongeveer 98 miljoen dirham.

Vervolgens heeft de minister, in aanwezigheid van de Wali van de Drâa-Tafilalet-regio en de gouverneur van de provincie Errachidia, Mohamed Benribag, de sleutels overhandigd van vijf volledig uitgeruste ambulances en acht mobiele medische eenheden voor gezondheidscentra in de plattelandsgebieden in de regio.

El Ouardi overhandigde ook 180 ton geneesmiddelen en medische hulpmiddelen aan het Directoraat Regionale Gezondheidszorg voor de gezondheidszorg in de regio. De geneesmiddelen zijn onder andere voor de behandeling van hart- en vaatziekten, diabetes, astma, nierziekten en mentale en psychiatrische ziekten.

In de stad Erfoud liet de minister zich op de hoogte brengen over de voortgang van de bouw van een lokaal ziekenhuis. Met een capaciteit van 86 bedden wordt het nieuwe ziekenhuis op ongeveer 4 ha gebouwd voor een geschatte 120 miljoen dirham. Het bouwwerk heeft een uitvoeringsniveau van ongeveer 40% bereikt.

Volgens de minister is dit werkbezoek in de provincie Errachidia onderdeel van het beleid dat door zijn afdeling wordt nagestreefd om de zorgverlening in de regio Drâa-Tafilalet te versterken en territoriale verschillen te verminderen.
© Redactie 2017
marokko
drâa-tafilalet
ziekenhuizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
team marokko
gabon
vriendschappelijk
vahid halilhodžić
turkije
syrië
islamitisch onderwijs
cornelius haga lyceum
racisme
golaso
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi