Opmerkelijk: Chinees restaurant in Fès tikt maandelijks 15.000 dollar omzet aan

marokko
15
10 sep '17
Een van de belangrijkste redenen voor dit grote succes is het vorig jaar geïntroduceerde visumvrij reizen naar Marokko voor de Chinezen.
Het Chinese restaurant Great Wall, gevestigd in de toeristische hotspot Fès, doet de laatste maanden hele goede zaken. Volgens het medium China News zou eigenaar Wang Luping sinds de opening maandelijks zo'n 15.000 dollar opstrijken. En dat terwijl Chinese eetgelegenheden nog lang niet het straatbeeld bepalen in Marokko. Dat deze business voor de uitbater zo booming is heeft alles te maken het met het onlangs geintroduceerde visumvrij reizen voor Chinezen die Marokko willen bezoeken. 

Afgelopen jaar explosieve groei van aantal Chinese toeristen naar Marokko
Na de wetswijziging in juni 2016 is het aantal Chinese vakantiegangers opgelopen van om en nabij de 1000 per jaar naar maar liefst 50.000, en dat alleen al in het afgelopen eerste halfjaar. Voor eigenaar Luping was deze wijziging in de visumwet dan ook heel erg welkom, het opgelopen aantal klanten werd dan ook met name hierdoor veroorzaakt.

Hij merkt dat de Chinese toerist, ook gedurende uitstapjes buiten het vaderland, nog altijd terug verlangt naar de eigen traditionele keuken. Niet alleen de Chinezen genieten overigens van de maaltijden, het restaurant heeft volgens de eigenaar ook steeds meer Marokkaanse klanten. 

Photocredit: Chinanews.com
© Redactie 2017
marokko
fès
china
toerisme
restaurant
horeca
omzet
uitzonderlijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi