Casablanca: Sindibad Park verwelkomt vier nieuwe bewoners

buitenland
0
12 sep '17
Het gaat om vier algazal oryxen, drie vrouwtjes en een mannetje, afkomstig uit een Spaans zoölogisch park.
De algazel (Oryx dammah), ook wel sabelantilope of sabeloryx genoemd, is een antilope. Het dier is vrij groot, weegt tot meer dan 200 kg en bereikt een hoogte van 1,60 meter. De vacht is lichtbruin, met een vage streep onderlangs de flank. Het nekgedeelte tot aan de borst heeft een rossig-bruine tint. Het dier heeft lange, gladde hoorns.

Deze soort kwam vroeger voor in woestijnen, droge steppen en stenige wildernissen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De soort wordt door het IUCN sinds 2000 beschouwd als in het wild uitgestorven. In een goed beschermd gebied in Tunesië zijn de eerste dierentuin-algazellen uitgezet. In 2016 werden 25 dieren in Tsjaad uitgezet.

Het is daarom een zeldzame soort die op de "Afrikaanse vlakte" van Sindibad Park integreert met gazellen en giraffen, meldt medias 24.

Sindibad Park is meer dan 5 hectare groot en wordt beschouwd als het grootste park in Marokko. Het is de thuisbasis van bijna 150 dieren van ongeveer dertig verschillende soorten zoals leeuwen, tijgers, gazellen, stekelvarkens, giraffen, gibbons. En nu dus ook de algazal oryx.
marokko
casablanca
sindibad park
oryxen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moord
migranten
syrië
real madrid
algerije
spoorwegongeval
oost-ghouta
badou zaki
veiligheidsraad
marokkanen
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam