Interlandcarrière: Schalke 04's Amine Harit licht definitieve keus voor Marokko toe (video)

sport
16
12 sep '17
Marokko heeft er een kwaliteitsimpuls bij gekregen, de speler in kwestie nam zelf een videoboodschap op om z'n definitieve keus voor de Leeuwen van de Atlas toe te lichten.
Nadat Amine Harit op social media zijn keuze voor de Leeuwen van de Atlas kenbaar had gemaakt, postte hij gisteravond op zijn officiele Facebookpagina een videoboodschap waarin hij het een en ander verduidelijkte. De 20-jarige buitenspeler zegt dat deze uiteindelijke keus niet zomaar tot stand is gekomen, ruim 1,5 jaar geleden begon hij al met na te denken over een eventuele definitieve interlandkeus. Hiervoor doorliep de huidige contractspeler van Schalke 04 namelijk alle Franse jeugdelftallen tot aan Jong Frankrijk toe. 

Sterke band met het land Marokko
Harit zegt onder andere het volgende: ''Het was zeker geen gemakkelijke keuze, heel lang heb ik erover nagedacht voordat ik vorige week definitief de knoop doorhakte. Voor mij was m'n achtergrond doorslaggevend, mijn liefde voor Marokko en de mensen daar is zo sterk dat ik het heel belangrijk vond om ze te vertegenwoordigen. Al sinds jongs af aan bezoek ik het land waar veel van mij familie en vrienden woonachtig zijn. Ik hoop er gedurende de wedstrijd tegen Gabon al bij te zijn'', sluit het jonge talent af. 

Transfer naar Schalke 04
Afgelopen zomer maakte Harit zijn overstap naar de Bundesliga. Hij kwam over van FC Nantes waar hij het voorbije seizoen 34 keer voor optrad in de hoofdmacht (alle competities). Tot nu toe heeft hij er in Gelsenkirchen 4 wedstrijden op zitten (allemaal als basisspeler) waarin hij maar liefst 3 assists af wist te leveren. 

Bekijk hieronder de videoboodschap: 


YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=v-VNsfvAUx8

Photocredit: DPA
marokko
amine harit
schalke 04
hervé renard
atlasleeuwen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moord
migranten
syrië
real madrid
algerije
spoorwegongeval
oost-ghouta
badou zaki
veiligheidsraad
marokkanen
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam