Marokko neemt deel aan de eerste Islamitische top gewijd aan wetenschap en technologie

buitenland
1
12 sep '17
Een Marokkaanse delegatie onder leiding van Nasser Bourita, minister van Buitenlandse Zaken, heeft op zondag deelgenomen aan de eerste Islamitische zomer top gewijd aan wetenschap en technologie.
De speciale zomer top is georganiseerd door de Organisatie van Islamitische Samenwerking (OIC) in Astana, de hoofdstad van Kazachstan. 

De Marokkaanse delegatie die Koning Mohammed VI vertegenwoordigde, omvatte naast Bourita ook Khalid Samadi, staatssecretaris voor hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, en de ambassadeur van Marokko.

In de marge van de top hield Nasser Bourita meerdere bilaterale gesprekken met zijn OIC-tegenhangers, meldt Lefr360.

De eerste Islamitische zomer top gewijd aan wetenschap en technologie werd gehouden op basis van een voorstel die werd gedaan door de Kazachse president Nursultan Nazarbayev. Dit voorstel werd aangenomen op de 13e OIC top in april 2016 in Istanbul.

Het doel van de zomer top in Astana is het ontwikkelen van samenwerking tussen OIC-lidstaten in de wetenschap, technologie en modernisering. Het beoogt ook het wetenschappelijke potentieel van de Islamitische wereld te versterken. Afgevaardigden zullen de "Astana-verklaring" ondertekenen om het proces van politieke steun voor de wetenschappelijke en technologische ontwikkeling van de Islamitische wereld te lanceren.
marokko
islamitische
wereld
top
wetenschap
technologie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
algerije
spoorwegongeval
bondscoach
onderzoek
chan 2018
regering
jamal sellami
vrouwen
genoa cfc
moord
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
marrakech
hervé renard
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam