Hammouchi leidt Marokkaanse delegatie naar Berlijn

buitenland
0
13 sep '17
Abdellatif Hammouchi, hoofd van de Marokkaanse inlichtingendienst DGST, heeft een ontmoeting gehad met belangrijke Duitse veiligheidsambtenaren in Berlijn.
Hammouchi leidde een Marokkaanse delegatie naar de Duitse hoofdstad op uitnodiging van de lokale veiligheidsambtenaren van het land.

De directeur van de Marokkaanse inlichtingendienst DGST en de directeur van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) heeft deelgenomen aan discussies gericht op belangrijke veiligheidsproblemen, zoals de bestrijding van terroristische dreigingen, de terugkeer van buitenlandse Daesh-strijders, illegale immigratie, witwassen van geld, en beveiliging van gevoelige plekken.

Duitsland is een van de verschillende Europese landen die een sterke veiligheidssamenwerking met Marokko willen. Het Koninkrijk is al een bondgenoot van Frankrijk, Spanje en België in de strijd tegen het terrorisme.

In oktober 2016 bezocht de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, het Koninkrijk om lokale ambtenaren te ontmoeten om de samenwerking op het gebied van veiligheid en immigratie te stimuleren, meldt Moroccoworldnews.

Tijdens het bezoek vertelde de voormalige Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken Mohamed Hassad aan zijn Duitse tegenhanger dat het Koninkrijk eraan zou werken om een bilaterale samenwerking te bereiken die vergelijkbaar is met landen zoals Spanje.

Het belang van Marokko als veiligheidspartner werd in december 2016 onderstreept door het feit dat het Koninkrijk de federale inlichtingendienst van Duitsland (BND) over Anis Amri waarschuwde in september en oktober van dat jaar. Amri reed op 19 december met een vrachtwagen in op bezoekers van de kerstmarkt in Berlijn.

marokko
hammouchi
duitsland
samenwerking
veiligheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moord
migranten
syrië
real madrid
algerije
spoorwegongeval
oost-ghouta
badou zaki
veiligheidsraad
marokkanen
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam