Akhannouch voor overleg in Rusland

economie
1
15 sep '17
De Marokkaanse minister van Landbouw en Visserij had gisteren een overleg met de Russische vice-premier Arkady Dvorkovich in Sint-Petersburg.
De verdere ontwikkeling van de Marokkaans-Russische samenwerking stond op de agenda van de vergadering, waar ook de ambassadeur van Marokko in Rusland (Abdelkader Lechheb) bij aanwezig was. De Russische regering vertelde Aziz Akhannouch over hun bereidheid om de invoer uit Marokko, met inbegrip van landbouw- en visserijproducten, te verhogen, meldt Lefr360.

Rusland is onderworpen aan een economisch embargo door de Verenigde Staten en de Europese Unie na de annexatie door Rusland van de Krim en de betrokkenheid bij de opstand in Oost-Oekraïne.

Volgens een vandaag uitgegeven verklaring van het Marokkaanse ministerie van Landbouw was er tijdens deze belangrijke vergadering ook de gelegenheid om de projecten tussen de twee landen te bespreken en te concretiseren. Deze projecten zullen de twee landen in verschillende sectoren dichterbij brengen en hun samenwerking versterken.

De Russische vice-premier benadrukte het belang van Marokko voor Rusland. Beide partijen verwelkomden ook de goede voorwaarden waaronder de visserijovereenkomst tussen Marokko en Rusland is ingevoerd en de inspanningen van beide partijen in de landbouw- en visserijsector, welke beslissend zijn voor het vergemakkelijken van de handel tussen de twee landen.
marokko
rusland
akhannouch
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
jamal sellami
arrestatie
chan 2018
ziekenhuis
amsterdam
cybercriminaliteit
gevangenisstraf
wydad casablanca
moskee
botola pro
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima