Targuist: bende ontvoert echtgenoot en eist 100.000 dirham losgeld

marokko
9
17 sep '17
Door het daadkrachtige optreden van een speciale politie-eenheid kon het slachtoffer snel bevrijd worden en de daders gearresteerd.

De zaak kwam aan het licht, zo is te lezen in een persverklaring van politie-organisatie DGSN, toen de echtgenote van het slachtoffer aan de bel trok. De autoriteiten in Targuist werden door haar gealarmeerd nadat ze meerdere keren door de toen nog onbekende daders werd gebeld. Gedurende die telefoongesprekken zou een fors bedrag van 100.000 dirham zijn geëist voor de vrijlating van haar man. 

De plek waar de bende zich ophield en waar tevens het slachtoffer werd vastgehouden was het onherbergzame Issaguen. Mede hierdoor was een samenwerking tussen verschillende politie-eenheden vereist om de vrijlating van de man te kunnen bewerkstelligen. Na kortstondig onderzoek wist men al gauw de 2 daders te lokaliseren, deze werden in het centrum van hetzelfde Issaguen in de kraag gevat. Niet lang hierna wist men te achterhalen waar het slachtoffer werd vastgehouden. 

Zaak nog in onderzoek
Zowel op het plaats-delict als bij het slachtoffer waren duidelijk sporen van geweld zichtbaar, de vastgehouden man zou flink zijn toegetakeld (voornamelijk op zijn handen en rug). Het communiqué wordt besloten met de mededeling dat men nog bezig is met het onderzoek, het tweetal zal zich binnenkort voor de rechter moeten gaan verantwoorden. 

© Redactie 2017
marokko
al hoceima
kidnap
gijzeling
targuist
issaguen
politie
bevrijding
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi