Invasie van luizen in Marrakech

marokko
1
18 sep '17
Dit is een aspect dat Mohamed Hassad, minister van Onderwijs, zeker niet in zijn agenda had opgenomen in de voorbereiding van het schooljaar 2017-2018.

Ouders van leerlingen hebben beklag gedaan dat hun kinderen net na het beginnen van het nieuwe schooljaar besmet zijn geraakt met hoofdluizen. De krant Al Akhbar rapporteert dat in Marrakech de ouders van leerlingen hun scholen hebben aangespoord om te klagen bij de autoriteiten over een invasie van luizen.

Volgens de krant is dit fenomeen gerapporteerd op openbare scholen in de districten Mhamid, Azzouzia, Socuma en scholen in de nieuwe stad Tamansourt.

Een moeder zei tegen de krant dat ze naar de juffrouw was gestapt, nadat ze zag dat haar zoon een grote hoeveelheid luizen had in zijn haar en kleding. De juffrouw had daarop geantwoord dat ze zeker niet de enigste was die dit meldde bij de school.

Volgens het nieuwsbericht richten de luizen zich niet alleen op de basisscholen, maar ook op crèches in de oude medina. Uiteraard beïnvloedt deze invasie van luizen op scholen in de Okerstad alle sociale klassen. De krant meldt dat luizen ook leerlingen van een privéschool in de meest luxe buurt van de stad hebben besmet.

Ten slotte meldt de krant dat goede hygiëne de beste oplossing blijft om de luizen te bestrijden, maar dat er ook campagnes nodig zijn om ouders van leerlingen bewust te maken en om hun kinderen regelmatig te controleren.

© Redactie 2017
marokko
marrakech
luizen
scholen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?