Koning Mohammed VI nodigt één van Cuba's meest bekende kunstenaars uit naar Marokko

marokko
20
18 sep '17
Michel Marabal ontmoette Koning Mohammed VI al eerder in zijn thuisland en is nu al erg te spreken over Marokko, nog voordat hij het land heeft bezocht.

Enkele maanden geleden werden mede door het bezoek van onze monarch Koning Mohammed VI de betrekkingen met Cuba hersteld. De Koning was behalve voor politieke aangelegenheden ook om andere redenen in het Zuid-Amerikaanse land. Eén daarvan was het ontdekken van de culturele bagage die Cuba te bieden heeft, zo bezocht Koning Mohammed VI onder andere één van Cuba's meest bekende kunstenaars: Michel Marabal. 

Diezelfde kunstenaar liet onlangs tegenover het Marokkaanse medium Le360 weten wat tijdens dit bezoek zoal gedaan en besproken is. Zo zou de Koning meerdere kunstwerken van de Cubaan hebben afgenomen die vervolgens zijn gaan toebehoren aan zijn privécollectie en een aantal werden geschonken aan enkele musea in Marokko. Daarnaast kreeg Marabal een uitnodiging om het land zelf te komen bezoeken. Hier zegt hij het volgende over: ''Ik voel me vereerd na deze uitnodiging, dit is de eerste keer dat ik een Islamitisch en tegelijkertijd Afrikaans land ga bezoeken.''

Opdracht voor muurschildering in Marrakech
Het Cubaanse medium Ciber Cuba voegt aan dit nieuws toe dat Mirabal's komst naar Marokko ook een zakelijke strekking zou hebben. Hij zou gevraagd zijn voor het verzorgen van een muurschildering in het centrum van Marrakech. 

© Redactie 2017
marokko
kunst
koning mohammed vi
uitnodiging
cuba
kunstenaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi