Marokkaanse regering lanceert klachtenportaal voor burgers (video)

marokko
2
18 sep '17
Het nationale klachtenportaal is bedoeld ter verbetering van de administratieve overheidsdiensten.

De regering heeft afgelopen week de basis gelanceerd voor de oprichting van een nationaal digitaal klachtenportaal, genaamd chikaya, om klachten te verzamelen van gebruikers van de administratieve overheidsdiensten.

Er is een overeenkomst voor dit project ondertekend tussen Moulay Hafid Elalamy, minister van Industrie, Handel, Investering en Digitale Economie en Mohamed Ben Abdelkader, de minister verantwoordelijk voor de hervorming van de administratie.

Chikaya zal beschikbaar zijn via de website, chikaya.ma, een mobiele applicatie en een telefoonlijn (3737), die allemaal vanaf 1 januari 2018 functioneel zullen zijn.

Zodra een klacht is ingediend, wordt het geregistreerd in een register en vervolgens naar de betrokken administratie gestuurd. Er worden administratieve eenheden binnen elke publieke instelling aangemaakt om binnen 60 dagen de klachten te verwerken en erop te reageren.

Mohamed Ben Abdelkader benadrukte dat dit project "onderdeel is van de digitalisering van de ambtenaren". De toespraak van de Koning in oktober was "het begin van de hervorming van de administratie. Er is een wettelijk kader, een decreet dat bepaalt hoe klachten moeten worden verzameld en worden opgelost".

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2017
marokko
klachten
burgers
overheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?