Rabat: Politie vindt 7,7 miljoen dirham in auto na routinecontrole

marokko
0
19 sep '17
Bij een routecontrole had een politieagent al snel in de gaten dat de bestuurder van de auto gezocht werd.

De directeur van een bedrijf dat luxeauto's uit Duitsland importeert werd vorige week door een politieagent aangehouden voor een routinecontrole. Nadat de papieren waren gecontroleerd, realiseerde de politieagent dat de man door de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ werd gezocht.

De agent riep onmiddellijk assistentie op van zijn collega's, die snel ter plaatse waren en de man arresteerde. Na inspectie van het voertuig vonden de politieagenten een astronomisch geldbedrag van in totaal 7,7 miljoen dirham verborgen in het passagierscompartiment en in het reservewiel, meldt het dagblad Assabah.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek zou de man deel uitmaken van een netwerk dat drugsgeld witwast middels de invoer van luxe auto's uit Duitsland. Sommige elementen van het netwerk waren al in 2006 gearresteerd en daar zaten grote namen bij van senior veiligheidsambtenaren en zakenlieden in Rabat.

De man werd 16 september voorgeleid bij de rechtbank van eerste aanleg in Rabat. Zijn familieleden hadden grote namen uit de advocatuur ingehuurd om hem te verdedigen. Wat de uitkomst daarvan is meldt de krant niet, het is dus niet duidelijk of de man voorlopig op vrije voeten is of dat hij nog vast zit.

© Redactie 2017
marokko
rabat
routinecontrole
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?