WK 2026: 'Marokko prima in staat om dit WK te gaan organiseren'

sport
1
19 sep 15:00
Als het aan de voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond ligt dan maakt het land serieuze kans om deze editie van het WK binnen te slepen.
Halverwege augustus trad de Marokkaanse voetbalbond FRMF officieel naar buiten met het nieuws dat het zich kandidaat had gesteld om de organisatie van het WK 2026 te willen verzorgen. Naast Marokko dienden de VS, Mexico en Canada een gezamenlijk bid in bij de FIFA. Desondanks ziet voorzitter Lekjaa een reële kans voor het land om ten koste van de andere kandidaten de mondiale eindronde te gaan organiseren. 

Tegenover het Marokkaanse persbureau MAP zegt hij hier het volgende over: ''Zoals eenieder weet heeft ons land zich onlangs officieel kandidaat gesteld bij de FIFA voor de organisatie van het WK van 2026. Geheel naar de normen en voorwaarden van de wereldvoetbalbond is het dossier ingediend. Marokko is prima in staat om dit evenement te organiseren en het te laten slagen, net zoals we dat hebben gedaan gedurende de WK voor Clubs van 2013 en 2014.''

Vijfde poging voor het worden van WK-gastland
Eerder probeerde Marokko zich al 4 keer te verzekeren van WK-kandidatuur. In aanloop naar de edities van 1994, 1998, 2006 en 2010 greep men naast de felbegeerde hosting. Voor het WK van 2026, de editie waar voor de eerste keer maar liefst 48 landen aan deel gaan nemen, zal 18 juni bekend worden gemaakt wie er aan de haal gaat met de organisatie. 
marokko
fouzi lekjaa
wk 2026
fifa
wereldkampioenschap
organisatie
gastland
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
real madrid
doden
wk voor clubs
trump
mbark boussoufa
eredivisie
al jazira
el othmani
netanyahu
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir