Trump dreigt met vernietiging Noord-Korea

buitenland
14
19 sep '17
President Donald Trump heeft dinsdag gewaarschuwd dat de VS genoodzaakt kunnen zijn Noord-Korea 'compleet te vernietigen' als dat land niet inbindt.
Trump omschreef de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un als een "raketman" op een "zelfmoordmissie".

De krachtige waarschuwing van Trump leidde tot rumoer in de zaal van de Algemene Vergadering van de VN. De Amerikaanse president riep in zijn toespraak op het regime in Pyongyang te isoleren tot het zijn "vijandige" gedrag staakt.

Noord-Korea zorgt internationaal geregeld voor ophef door nucleaire en rakettesten uit te voeren. Het regime in Pyongyang negeert daarbij resoluties van de VN-Veiligheidsraad. Dat invloedrijke orgaan legde Noord-Korea herhaaldelijk sancties op.

Obama

Trump haalde in zijn toespraak ook uit naar het onder zijn voorganger Obama gesloten akkoord over het nucleaire programma van Iran. De president omschreef Iran als een "economisch uitgeputte schurkenstaat" die geweld exporteert en noemde de atoomovereenkomst uit 2015 "gênant" voor de VS.

Hij zinspeelde erop dat Washington mogelijk af wil van het akkoord. "Ik denk niet dat jullie hier het laatste over gehoord hebben", aldus Trump, die de overeenkomst met Teheran eerder al "een van de slechtste deals ooit" noemde.
© ANP 2017
trump
noord-korea
vernietiging
vn
obama
iran
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
chan 2018
botola pro
jamal sellami
wydad casablanca
gevangenisstraf
frmf
moskee
hamid el hazzaz
arrestatie
cybercriminaliteit
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima