Marokkaanse inlichtingendienst gaat uitbreiden naar het buitenland

buitenland
6
20 sep 18:00
Abdelhak Khiame, directeur van BCIJ, kondigt een nieuwe strategie aan om mensen van Marokkaanse afkomst te monitoren die radicaliseren in Europa.
Marokko werkt momenteel aan een nieuwe strategie voor de monitoring van Marokkanen die radicaliseren in Europa, zei Abdelhak Khiame, directeur van de veiligheid- en inlichtingendienst BCIJ, in een interview met het Amerikaanse persbureau AP.

Het persbureau, dat de strategische rol benoemt die Marokko in het algemeen speelt en in het bijzonder BCIJ in de strijd tegen het terrorisme, meldt ook dat de nieuwe aanpak werd aangenomen door het feit dat mensen van Marokkaanse afkomst betrokken waren bij de aanslagen in Catalonië en in Europa waren geradicaliseerd.

"Echt, ik was bang van wat we zagen gebeuren in Barcelona. Het waren allemaal jongeren van Marokkaanse afkomst, hun ouders waren Marokkaans, maar ze hadden zelf geen verbinding met Marokko, behalve dan hun afkomst en hun familie", zei Khiame dinsdag in het hoofdkantoor van BCIJ in Salé, vlakbij de hoofdstad Rabat.

"De regering van Marokko moet nu een andere methode aannemen om de terugkeer van die mensen te controleren, ze in de gaten te houden en informatie over ze te verzamelen", voegde hij eraan toe.

Hoewel hij weinig details gaf over deze nieuwe aanpak, benadrukte Abdelhak Khiame de noodzaak van internationale samenwerking van de inlichtingendiensten en dat in dat opzicht BCIJ werkt aan het opzetten van kantoren in partnerlanden. 

Naast de Marokkanen die terugkomen uit de Daesh-gebieden, zijn de veiligheid- en inlichtingendiensten ook geïnteresseerd in de mensen die in Europa zijn opgegroeid, daar geradicaliseerd zijn en die in de gelegenheid zouden zijn om terug te keren naar Marokko om aanslagen uit te voeren.
marokko
bcij
internationaal
strategie
buitenland
uitbreiden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
al quds
real madrid
doden
wk voor clubs
trump
mbark boussoufa
eredivisie
al jazira
el othmani
netanyahu
casablanca
atlasleeuwen
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
wk 2018
politie
turkije
aanslag
agadir