Na Casablanca en Rabat heeft Uber de ambitie verder uit te breiden in Marokko

marokko
0
20 sep '17
Na de stad Casablanca is Uber recentelijk uitgebreid naar Rabat.

De uitbreiding naar Rabat was op verzoek van gebruikers en chauffeurs, aldus Meryem Belqziz, algemeen directeur van Uber in Marokko.

"We hebben besloten om op proef uit te breiden naar Rabat, en we merken dat er vraag is. Voorlopig zullen we onze diensten blijven aanbieden in deze stad", vertrouwt ze medias24 toe.

Uber lanceerde op 31 augustus een marketing operatie in de twee steden, Casablanca en Rabat. "We hebben meer dan 12.000 verzoeken gehad, en sindsdien hebben we onze activiteiten in Rabat voortgezet", zei Belqziz.

"We vragen om een dialoog met de Marokkaanse autoriteiten om legalisatie in deze sector, dan zijn we er klaar voor om naar andere steden uit te breiden: Marrakech, Agadir, Fez, Kénitra en Tanger. De vraag is zeer hoog".

"Tot op heden zijn 22.000 chauffeurs geregistreerd op ons platform, waarvan er 500 per dag actief zijn. Ons doel is om in 2020 12.000 actieve chauffeurs te bereiken", voegt Belqziz toe.

Wat betreft de klanten, "we hebben 240.000 geregistreerde klanten, dus we hebben meer chauffeurs nodig om te voldoen aan de vraag."

Met betrekking tot de meerdere aanvallen op taxichauffeurs (behorende tot het bedrijf), zegt Belqziz dat "Uber zijn chauffeurs ondersteunt".

"We helpen hen als ze advocaten, artsen of wat dan ook nodig hebben", concludeert ze.

© Redactie 2017
marokko
uber
uitbreiden
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi