Islamitisch nieuw jaar morgen in Marokko (officieel)

marokko
0
21 sep '17
De nieuwe halve maan van de eerste maand van het jaar was gisterenavond niet zichtbaar.

Het ministerie van Islamitische Zaken kondigde aan dat de nieuwe halve maan van de eerste maand van het jaar gisterenavond niet zichtbaar was met het blote oog. Als gevolg hiervan valt de 1e dag van de maand Muharram van het nieuwe jaar (1439) officieel op vrijdag 22 september 2017.

Op die dag is het 1439 jaar geleden dat onze geliefde Profeet Mohammed, sallallahu alayhi wa sallam, Mekka verliet en naar Medina emigreerde. Deze dag werd later als begin van de Islamitische jaartelling ingevoerd.

Hoewel het geen dag van feest is, dient elke moslim toch de oorsprong te weten van het ontstaan van de Islamitisch kalender. De Profeet Mohammed, sallallahu alayhi wa sallam, emigreerde nadat zijn beschermers kwamen te overlijden. Het gaat hier om oom Aboutaleb en echtgenote Khadija. De Profeet Mohammed, sallallahu alayhi wa sallam, kreeg te maken met mishandelingen en vernederingen omdat de ongelovige Mekkanen destijds niets voelden voor zijn boodschap.

In september 611 van de Christelijke jaarkalender vertrok de Profeet Mohammed, sallallahu alayhi wa sallam, met zijn beste vriend Abou Bakr naar Medina toen Allah, subhanahu wa ta'ala, hem daartoe de opdracht gaf. Een groepje Mekkanen waren namelijk van plan de profeet om te brengen. In Medina kreeg de Profeet Mohammed, sallallahu alayhi wa sallam, een warm onthaal en kon hij zijn boodschap verspreiden. Alhamdoulilah voor het feit dat deze boodschap ook ons heeft bereikt. 

© Redactie 2017
marokko
islamitisch
nieuw
jaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?