Opmerkelijk: Leeuwen v/d Atlas in top 10 van internationale shishagebruikers

sport
15
21 sep '17
Het roken van shisha en het zijn van professioneel voetballer gaan de laatste jaren steeds meer hand in hand, zo ook bij de Marokkaanse nationale ploeg.
Het Franse medium So Foot bracht onlangs een top 10-lijst naar buiten van shisha-gebruikers in de voetbalwereld. Niet geheel verrassend vielen ook de namen van enkele Marokkaanse internationals. Door de jaren heen zijn er wat incidenten voorgevallen met internationals die bepalend zijn geweest voor deze klassering. Het medium constateert dan ook terecht dat vooral de afgelopen jaren het gebruik ervan flink is toegenomen onder professionele voetballers. 

Enkele incidenten bij Marokkaanse spelers
Eenieder die het Marokkaanse voetbal een beetje volgt kan zich wel de foto's herinneren van Marouane Chamakh en Adel Taarabt, destijds actief voor respectievelijk Arsenal en Queens Park Rangers, die na een matige wedstrijd samen een shisha-lounge opzochten. Eerstgenoemde speler, de verguisde spits Chamakh, werd daarna nog enkele keren gespot met een shisha-slang in de hand. 

Het meest recente incident vond plaats gedurende een trainingsstage van Jong Marokko in Marrakech. Internationals Fahd Moufi en Hugo Boumous (toentertijd actief voor Olympique Lyon en Stade Laval) haalden het nieuws toen hun eigen Snapchat-beelden viraal gingen. Het tweetal rookte er vol op los tijdens de stage in hun hotelkamer. Een incident wat niet onbestraft bleef, beide jeugdinternationals werden naar huis gestuurd door hun technische staf. 

A-elftal van Marokko en shisha
Nog geen 2 dagen na dit incident bleek maar weer eens hoe diepgeworteld dit probleem zit bij Marokko. Toen de A-selectie verlof kreeg lekten er wederom beelden uit van in dit geval onder andere de captain Medhi Benatia en Youssef El Arabi, die zich vermaakten met een shisha-pijp. Of het shishagebruik onlosmakelijk verbonden is met de Marokkaanse profvoetballer is niet helemaal duidelijk, echter de feiten tot nu toe liegen er niet om. Duidelijk is wel dat dit genotsmiddel met name in trek is bij spelers met Afrikaanse origine. 
marokko
atlasleeuwen
shisha
onderzoek
opmerkelijk
incidenten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
chan 2018
botola pro
jamal sellami
wydad casablanca
gevangenisstraf
frmf
moskee
hamid el hazzaz
arrestatie
cybercriminaliteit
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
wk 2018
daesh
politie
agadir
trump
al hoceima