Belgische agent gelinkt aan terrorisme

buitenland
0
21 sep '17
Een Brusselse politieman zou terreurverdachten via de berichtendienst WhatsApp hebben getipt over een onderzoek tegen hen.

Momo E.S. beschikte over informatie als waar en wanneer invallen zouden plaatsvinden. Hij blijkt maandag op zijn werk in Brussel-Noord te zijn gearresteerd.

De politieman zit vast wegens schending van het beroepsgeheim en corruptie. Het federaal parket opent "voorlopig” nog geen formeel onderzoek tegen E.S., maar laat weten dat zijn naam wel voorkomt in een terrorismedossier. Volgens Belgische media zou hij contact hebben gehad met een familielid van een van de veronderstelde planners van de aanslagen in Brussel van vorig jaar. Deze contactpersoon is ook een neef van twee van de zelfmoordterroristen. Het contact zou van voor de aanslagen dateren. 

Het Brusselse gerecht en het Comité P, dat de politie controleert, hebben wekenlang onderzoek naar de zaak gedaan. Hoelang de agent, een Belg van Noord-Afrikaanse origine, al contact met de verdachten had, is onduidelijk. Hoeveel berichtjes er werden uitgewisseld is evenmin bekend.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© ANP 2017
belgië
agent
terreurverdachten
tip
whatsapp
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi