Marrakech: Sluiting van verschillende locaties die worstjes prepareren

marokko
8
21 sep '17
Voorlopig even geen worstjes meer eten in Marrakech!

Twee panden waar worstjes worden geprepareerd zijn gedwongen hun deuren te sluiten na de ontdekking, door de gemeente Marrakech, van vlees dat ongeschikt is voor consumptie.

Na een onderzoek onder leiding van de voorzitter van de gemeenteraad van Marrakech, Mohamed Larbi Belqayed, moesten de betrokken panden sluiten, terwijl het ongeschikte vlees in beslag werd genomen en vernietigd. Volgens het dagblad Al Massae werden twee gebouwen in de oude medina van Marrakech gesloten op 15 september op bevel van de gemeenteraad en het ministerie van Volksgezondheid.

Meer dan 900 kilo vlees dat ongeschikt was voor consumptie werd alleen al in één van de twee gebouwen in beslag genomen. De oplichters mengden ongeschikte vleeswaren met gezond vlees om hun winst te maximaliseren zonder argwaan bij de afnemers te wekken.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek verkochten zij hun koopwaar aan de verschillende straatverkopers van worstjes en andere eetgelegenheden die de worstjes grillen in de Okerstad.

© Redactie 2017
marokko
marrakech
worstjes
consumptie
niet geschikt
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?