Portugese premier in Marokko verwacht in december

economie
0
22 sep '17
De Portugese premier, Antonio Costa, wordt in december verwacht in Rabat om de 60ste verjaardag van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen te vieren.
Antonio Costa zal bij deze gelegenheid samen met zijn tegenhanger Saad Eddine El Othmani voorzitter zijn van de gezamenlijke commissie voor economische samenwerking tussen de twee landen.

De voorbereidingen voor deze commissie zijn in Rabat al begonnen tijdens een ontmoeting van de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken Mounia Boucetta en haar Portugese tegenhanger Teresa Ribeiro. Op de vergadering zijn de twee partijen overeengekomen om 2 punten een nieuwe impuls te geven. Zo wil men van Marokko een "hub netwerk" maken voor Portugal met Afrikaanse landen, volgens een diplomatieke bron. De expertise van Marokko betreffende handel met Afrikaanse landen zal hierbij worden ingezet

Het tweede vernieuwende punt heeft betrekking op de ontwikkeling van cultuur, met inbegrip van de promotie van de Portugese taal. "Marokko wil bijdragen aan de verspreiding van de Portugese taal", zei de bron.
marokko
portugal
samenwerking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
rohingya
syrië
moord
migranten
ayoub el kaabi
adel taarabt
spoorwegongeval
oost-ghouta
fifa
rs berkane
atlasleeuwen
casablanca
mohammed vi
tanger
wk 2018
hervé renard
marrakech
rabat
spanje
daesh
politie
frmf
agadir
amsterdam