'Groene' buslijn zal in de zomer van 2018 in Rabat starten

marokko
0
22 sep '17
Nieuwe milieuvriendelijke bussen zullen in de zomer van 2018 in de stad Rabat in gebruik worden genomen.

Mohamed Sadiki, vice-president van de Al Assima-groep die belast is met het gedelegeerd beheer van het stedelijk vervoer, zei tegen het Marokkaanse persbureau MAP dat de modernisering van de vervoersdiensten in de hoofdstad van het Koninkrijk zal plaatsvinden door de introductie van de nieuwe "groene" buslijn.

Al Assima lanceerde in februari een internationale aanbesteding voor het busproject, maar "de identiteit van de diegene die het project binnensleepte zal in de zomer van 2018 pas worden onthuld", verklaarde Sadiki.

Al Assima voegde daaraan toe dat de aanbesteding in twee fasen werd uitgevoerd. De eerste was een pre-selectie fase, terwijl de tweede fase de voorstellen bestudeerde.

Sinds 2009 heeft het stadsvervoer in de steden Rabat, Sale, Skhirate en Temara een gedegen dienstverlening dat in handen is van Veolia. Deze heeft echter besloten zich te onttrekken aan het stadsvervoer in Rabat en zijn contract te verbreken. Na de onttrekking heeft Stareo het beheer van het netwerk overgenomen, meldt Moroccoworldnews.

Al Assima streeft ernaar om met de "groene" buslijn de opstoppingen in het stadsverkeer te verlichten.

Het 1084 kilometer lange transportnetwerk in Rabat-Sale-Skhirat-Temara wordt gebruikt door 58 lijnen. Het aantal passagiers wordt geschat op 60 miljoen mensen per jaar.

© Redactie 2017
marokko
rabat
buslijn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?