Druk op directie gevangenis Oukacha neemt toe na extern voedselverbod

marokko
3
22 sep '17
Sommige gevangenen zouden zelfs overwegen om binnen afzienbare tijd in hongerstaking te gaan.

Het Marokkaanse medium Al Massae meldt dat na het verbieden van voedsel van buitenaf, de sfeer in gevangenisinstelling Oukacha steeds grimmiger wordt. Gevangenen mogen na deze maatregel alleen nog maar voedsel van binnen de instelling nuttigen, het is dus familie en andere bezoekers niet meer toegestaan om de bekende mand met voedselwaren mee te nemen. 

Om de gevangenen toch nog enigszins tegemoet te komen kondigde men de samenwerking met een externe cateraar aan. Desalniettemin blijft er toch nog voldoende sprake van tegenwerking vanuit Oukacha, gevangenen zouden het dusdanig oneens zijn met deze beslissing dat sommigen zelfs een hongerstaking overwegen. In een enkel geval was er sprake van escalatie toen een vrouw haar zoon toch een mand met voedsel wilde geven, zij zou toen een klap hebben gekregen van een gevangenismedewerker. 

Maatregel tegen wapen- en drugssmokkel

Deze beslissing werd in mei genomen door de overkoepelende gevangenisorganisatie van Marokko, de DGAPR. Dit om de toenemende smokkel van wapens en drugs enigszins te verminderen.  

© Redactie 2017
marokko
oukacha
gevangenis
verbod
voedsel
familie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?