Marrakech gastheer van eerste 'Women in Africa' symposium

marokko
1
23 sep '17
De stad Marrakech zal de eerste editie van het 'Women in Africa' (WIA) symposium hosten, die plaatsvindt van 25 tot 27 september.

In het kader van het thema "Investeren voor beter bestuur met Afrikaanse vrouwen" zal het evenement 300 zakenlieden verzamelen uit landen in Afrika en de rest van de wereld, met als doel het belang van vrouwelijk leiderschap in Afrikaanse samenlevingen te benadrukken. 

Het symposium biedt de aanwezigen, vrouwen en mannen, ook de mogelijkheid om concrete acties te bespreken om Afrikaanse vrouwen meer mogelijkheden te bieden om hen te helpen hun landen te ontwikkelen, aldus de organisatoren.

"Door dit platform te creëren [...] kijken we er naar uit om internationale en pan-Afrikaanse bedrijven te sensibiliseren (gevoeliger maken) van het belang van vrouwen empowerment om de groei in Afrika te bevorderen", aldus Aude de Thuin, oprichtster van het vrouwenforum en gespecialiseerd in vrouwenkwesties gerelateerd aan economie en samenleving.

Het evenement zal conferenties en master classes presenteren met aanwezigheid van internationale experts. Tijdens deze bijeenkomsten zullen verschillende onderwerpen worden besproken, zoals landbouw, energie, ondernemerschap, financiën, water en voeding.

© Redactie 2017
marokko
marrakech
vrouwen
afrika
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi