Bulldozers om de openbare ruimte te 'bevrijden' in Casablanca (video)

marokko
0
23 sep '17
Basta, Casablanca zet grof geschut in!

De autoriteiten van Casablanca hebben grof geschut ingezet om de openbare ruimte vrij te maken. Een video die op sociale netwerken wordt gedeeld, vermeldt dat donderdag bulldozers werden ingezet om de terrasjes van bepaalde cafés in het 2 maart district (in het hart van Casablanca) te vernietigen die illegaal het publieke domein bezetten.

Wettelijk gezien mag men 1 meter voor een establishment gebruiken, maar voor lange tijd werden hele trottoirs in beslag genomen door stoelen en tafeltjes. De autoriteiten hebben dit zelf in eerste instantie ook veel te lang gedoogd. De lokale inwoners verwelkomden de huidige stappen van de autoriteiten en hopen dat dit zal uitbreiden in heel Casablanca. 

Het illegaal bezetten van het publieke domein door met name terrasjes is een doorn in het oog van de autoriteiten. Het is daarnaast ook vreselijk irritant voor de gewone voetgangers die hierdoor niet meer normaal op het trottoir kunnen lopen, maar de weg op gedwongen worden. Dit illegaal uitbreiden van met name cafés en restaurants is overigens niet alleen een probleem in Casablanca, maar in nagenoeg het hele Koninkrijk.

YouTube link

© Redactie 2017
marokko
casablanca
openbare ruimte
bulldozers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi