Driften in Marokko (video)

marokko
3
24 sep '17
Show, spanning en adrenaline!

Driften is een autorijtechniek waarbij de bestuurder de auto in een vloeiende zijdelingse beweging (dwars) door een bocht stuurt. De bestuurder brengt de auto opzettelijk in overstuur, om dit vervolgens zo lang mogelijk aan te houden. Samen met de camera van le360 ontdek je deze spectaculaire sport met de kampioen van Marokko, Abderrahmane Mansour.

Mansour zegt in de video o.a. dat hij de eerste Marokkaan is die deze sport vertegenwoordigd en ook meedoet in films. Deze autosport is in Japan ontstaan, in 2012 is het een officiële sport in Marokko geworden.

"We zijn jongens van het volk, allerlei soorten mensen doen mee aan deze autosport, we zijn niet rijk. De sport is niet heel gevaarlijk, de auto's die we gebruiken gaan niet sneller dan 100 km p/u. Wij zijn nog niet zo ver als in Europa en het Midden-Oosten, maar we kunnen wel het volk laten genieten van dit snelle autosport spektakel en we kunnen prijzen winnen."

"Het is een sport die volgens de regels gaat, het is een legitieme en officiële sport. We doen dit niet op de straten, we hebben een officiële autosport club. De geïnteresseerde mensen zijn welkom om met ons te trainen op speciaal terrein waar deze sport uitgeoefend mag worden."

YouTube link

© Redactie 2017
marokko
driften
spanning
show
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi