Een van de grootste cactuskwekerijen van Afrika ligt in Marrakech

marokko
8
25 sep '17
Een interessante plaats, die niet heel veel mensen kennen.

Twintig minuten van de oude medina van Marrakech, niet ver van de wijk Guéliz, ligt een groot stuk woestijnland. Op een hek, dat niet echt iets lijkt te beschermen, staat de aanduiding "cactus" op een handgeschreven bord onderaan een rotsachtige weg.

'Cactus Thiemann' is een groot stuk land van 6,88 hectare vol met cactussen. Meer dan 150 soorten staan ​​in perfecte rijen naast elkaar, geeft de New York Times Travel te kennen. De kwekerij is opgericht in de jaren zestig door Hans Thiemann, een Duitse agrarische ingenieur, wiens familie generaties lang een passie had voor deze langzaam groeiende doornige planten.

Moe van het kweken van de cactussen in een kas, en aangezien het klimaat van de Marokkaanse woestijn ideaal en veel vruchtbaarder was dan Europa, bezocht Thiemann de schilder Jacques Majorelle in 1950 om een cactussoort van de Majorelle Garden mee te nemen en zich uiteindelijk in Marokko te vestigen.

Sinds de dood van Thiemann in 2001 wordt de kwekerij geleid door zijn weduwe Fatima en zijn dochters, Magda en Roselinde. De Neoraimondia Herzogiana is de favoriete soort cactus van de bezoekers. De oudste en grootste soort is de Plecycereus pringlei, die Thiemann met de boot mee heeft gebracht, deze cactusplant is nu 7,92 meter hoog.

De twee zussen kijken er naar uit om in de toekomst een ​​café in deze cactussenwereld te openen. "Simpel", zegt Magda, "een paar stoelen en een beetje schaduw, een plaats om thee te drinken en naar het stekelige uitzicht te kijken", sluit ze af.

Photocredit: Cactus Thiemann

© Redactie 2017
marokko
marrakech
cactus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi