Tétouan: politie komt in actie na berichten over huwelijk met 13-jarige

marokko
107
25 sep '17
Toen foto's van het 'huwelijk' opdoken in social media besloot de politie in Tétouan in actie te komen.

Kindhuwelijken zijn in Marokko sinds 2004 bij wet verboden, echter bestaan er tot op de dag van vandaag nog voldoende mazen in de wet om dergelijke huwelijken alsnog te voltrekken. Zo bleek onlangs maar weer in Tétouan, de autoriteiten daar kwamen via social media en enkele nieuwsbronnen achter de mogelijke voltrekking van het huwelijk met een 13-jarig meisje. Toen dit bericht zich begon te concretiseren besloot men naar de betreffende feestzaal te gaan waar de ceremonie gehouden zou worden. 

Daar aangekomen stuitte men meteen op de familie van het meisje die de politie ervan verzekerde dat het geen gedwongen huwelijk was en dat het in dit geval slechts om de verloving zou gaan. Het huwelijksfeest met de 17 jaar oudere partner zou later pas gegeven worden, het meisje in kwestie zou volgens haar familie dan ook volledig achter deze keuze staan. Dat de verloving in feestvorm gehouden werd zou zijn gedaan om het bekend te maken aan familie, vrienden en omgeving. 

Rechter stemt in bepaalde gevallen toe met kindhuwelijken

Aangezien de wet er niet helemaal eenduidig in is worden dergelijke huwelijken in bepaalde gevallen door de rechter getoetst en later alsnog geldig verklaard. Dit zou alleen gedaan worden in gevallen die 'te rechtvaardigen' zijn, onder welke noemer die rechtvaardigingen vallen blijft echter onduidelijk, waardoor hier ook misbruik van kan worden gemaakt. 

© Redactie 2017
marokko
dgsn
tétouan
huwelijk
minderjarig
autoriteiten
ingrijpen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi