Selectiedag DGSN: 148.859 sollicitanten voor slechts 5540 vacatures

marokko
7
25 sep '17
Het zal voor de DGSN niet makkelijk zijn om te gaan recruiten vanuit een groep van 148.859 kandidaten.

De Marokkaanse overkoepelende politieorganisatie DGSN wil binnenkort haar openstaande vacatures gaan invullen, 5540 in totaal om precies te zijn. Echter stuit men op een waar logistiek en tegelijkertijd luxeprobleem, tegenover dit select aantal openstaande functies staan namelijk 148.859 kandidaten. De DGSN heeft de selectiedag, die overigens gisteren plaatsvond, dan ook uitgesmeerd over ruim 200 locaties in het hele land. 

Het Marokkaanse medium Ahdath Al Maghribia schrijft dat de eerste stap in het selectieproces bestaat uit een theoretisch gedeelte, het beantwoorden van een x-aantal multiplechoicevragen door de kandidaten. Deze methode werd onlangs pas geïntroduceerd, één van de initiatieven die onder het bewind van hoogste politiebaas Abdellatif El Hammouchi is genomen. De dag werd vervolgd met verschillende praktijkgerichte testen. 

DGSN met name in trek bij jongeren

Hetzelfde medium merkt daarnaast op dat de vacatures met name in trek zijn bij de wat jongere doelgroep werkzoekenden. Het gaat dan om uiteenlopende functies in de verschillende takken van de Marokkaanse veiligheids- en ordediensten. Na gisteren de laatste hordes te hebben genomen in dit selectieproces zullen de deelnemers binnenkort uitsluitsel krijgen over hun mogelijke dienstverband bij de DGSN. 

© Redactie 2017
marokko
dgsn
veiligheidsdiensten
autoriteiten
recruitment
politie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi