Twee sub-Sahara migranten overleden bij oversteekpoging naar Melilla

marokko
0
26 sep '17
De twee sub-Sahara migranten stikten door traangas dat was afgeschoten door de Marokkaanse veiligheidstroepen.

Twee sub-Sahara migranten zijn zondagochtend in de buurt van Beni Ensar overleden, nadat ze door de Marokkaanse veiligheidstroepen werden verjaagd met traangas, meldde de krant El Faro de Melilla gisteren.

Zondag in de vroege ochtend probeerden een groep sub-Sahara migranten Melilla te bereiken door "een soort tunnel of oude riolering", zei de Spaanse journalist Helena Maleno, gespecialiseerd in migratiezaken, op basis van ooggetuigen. De migranten zeiden dat meerdere mensen hen hadden verteld dat ze Melilla "zonder problemen" zouden kunnen bereiken door die tunnel/oude riolering.

Echter, toen ze eenmaal binnenin waren, realiseerden de migranten dat het eigenlijk een doodlopende route was. Marokkaanse veiligheidstroepen schoten vervolgens traangas af om hen te dwingen om het gebied te verlaten. Twee van de sub-Saharanen stierven hierdoor door verstikking, terwijl vier anderen medische hulp nodig hadden en naar het ziekenhuis werden gebracht.

Maleno zei dat ze allemaal van hetzelfde land, Burkina Faso, afkomstig waren en dat de families van beide mannen op de hoogte zijn gebracht van hun overlijden.

© Redactie 2017
marokko
melilla
beni ensar
migranten
gestikt
traangas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi