Meknes: Gedetineerde doodgeschoten in lokale gevangenis

marokko
3
26 sep '17
Een gedetineerde werd gisteren in de Toulal 2-gevangenis in Meknes doodgeschoten.

Een gedetineerde man, ingedeeld in categorie A (zeer gevaarlijk), is op maandag 25 september in Meknes overleden, meldde de Algemene Delegatie van de Gevangenisadministratie en Re-integratie (DGAPR) in een verklaring.

De gedetineerde viel de gevangenisbewakers van de Toulal 2-gevangenis aan toen ze hem mee wilden nemen voor de dagelijkse wandeling. Hij verwondde daarbij meerdere ambtenaren, één daarvan liep ernstige verwondingen op aan zijn hoofd.

Na meerdere mislukte pogingen om hem te stoppen en te kalmeren, werd een gevangenisbewaarder gedwongen om kogels op hem af te vuren, aldus de verklaring.

De gedetineerde werd vervolgens rond 12.00 uur in het Mohammed V-ziekenhuis in Meknes opgenomen, waar hij om 13:05 uur is overleden aan de schotwonden.

De gedetineerde was veroordeeld in verschillende moordzaken. Hij was veroordeeld tot de doodstraf, maar omdat Marokko sinds 1993 geen executies meer uitvoert is dit in de praktijk een levenslange gevangenisstraf. Hij doodde ook een politieagent in de rechtbank op de dag van zijn proces en een werknemer van de centrale gevangenis in Kenitra. Hij probeerde eerder ook al te ontsnappen uit Safi's Moul lberki-gevangenis.

© Redactie 2017
marokko
meknes
gevangenis
gedetineerde
doodgeschoten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi