Marrakech: Vier personen gearresteerd voor ontvoering baby

marokko
0
27 sep '17
Eén van hen deed zich voor als dokter en ontvoerde de baby uit het ziekenhuis.

De politie in Marrakech arresteerde gisteren vier personen, een dokter, een tussenpersoon en een echtpaar, voor hun vermeende betrokkenheid bij de ontvoering van een pasgeboren baby en mensenhandel.

De politiediensten werden dinsdagochtend gewaarschuwd door de administratie van het universitair ziekenhuis (CHU) in Marrakech betreffende de ontvoering van een pasgeborene door een persoon die zich voor de moeder van de baby voordeed als dokter van het ziekenhuis, meldt het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN) in een verklaring.

Er werd direct een onderzoek, onder het toezicht van de officier van justitie, geopend om het pasgeboren kind te lokaliseren en de daders van het misdrijf te identificeren, aldus de bron.

In de eerste elementen van het onderzoek werd de hoofddader van de ontvoering geïdentificeerd, een daadwerkelijke arts die een privékliniek bezit. Deze werd, samen met de tussenpersoon, direct gearresteerd. De baby werd daarna gevonden in het huis van een echtpaar dat in Marrakech woont.

De vrouw van dit echtpaar was onder behandeling van de arts in zijn privékliniek wegens vruchtbaarheidsproblemen, meldde de verklaring, eraan toevoegend dat de arts degene was die de baby ontvoerde en het vervolgens, met de medeplichtigheid van de tussenpersoon, aan het echtpaar gaf voor een grote som geld.

De vier verdachten zijn in politiebewaring genomen en de baby is teruggegeven aan de ouders.

© Redactie 2017
marokko
marrakech
ontvoering
baby
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?