Spaanse minister: Samenwerking met Marokko van 'onschatbare waarde'

marokko
3
27 sep '17
De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken noemt de samenwerking met Marokko van 'onschatbare waarde'.

In een interview gepubliceerd door de krant La Razon, zei de Spaanse minister, Juan Ignacio Zoido, ook dat Marokko "een vriendschappelijk land, een partner en bondgenoot van Spanje is in de strijd tegen terrorisme, drugshandel en illegale immigratie".

Zoido benadrukte in dezelfde context dat "de nauwe samenwerking tussen Spanje en Marokko inzake anti-terroristische zaken leidde tot 12 gezamenlijke operaties die tot de arrestatie van 175 extremistische jihadisten leidde".

"Het is alleen door eenheid en internationale samenwerking dat we een einde kunnen maken aan terrorisme, die ons leven wil vernietigen", aldus Zoido.

De minister benadrukte dat de "alarmerende snelheid" van radicalisering de noodzaak oproept om in de Europese Unie te werken aan het voorkomen en bestrijden van terrorisme.

Zoido bracht in augustus een officieel bezoek aan Rabat, waar hij de veiligheidsambtenaren van Marokko ontmoette, waaronder de minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit. Zoido's bezoek was gewijd aan "een uitwisseling op het hoogste niveau" met de Marokkaanse autoriteiten betreffende het onderzoek naar de terreuraanslagen in Barcelona eerder die maand.

© Redactie 2017
marokko
spanje
samenwerking
onschatbare
waarde
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi