Minister van Onderwijs wil dat geweld op Marokkaanse scholen stopt

marokko
1
27 sep '17
Mohamed Hassad verklaart de oorlog aan het verbale en lichamelijke geweld op scholen.

Mohamed Hassad wil een einde maken aan geweld op scholen. Hij roept de regionale academies en de provinciale directies op om hard handig op te treden, rapporteert het nieuwsmedium Al Ahdath Al Maghribia.

In deze context moedigde de minister van Onderwijs leraren en onderwijsbestuurders aan om disciplinaire sancties op te leggen. Studenten en leraren die weigeren zich te houden aan de gedragsregels moeten van school worden gestuurd. Volgens de minister gaat het om de bestrijding van bepaalde strafpraktijken van leraren en tegen geweld tegen onderwijs- en administratief personeel op scholen.

Er is een brief met deze informatie aan alle schooldirecteuren gestuurd.

Deze beslissingen komt na een schandaal eerder deze maand waarbij een leraar een leerling op een basisschool in Mghogha, ten oosten van Tanger, in het gezicht sloeg. Er werd hierop een onderzoek geopend door de Regionale Academie van Tanger om de exacte omstandigheden van het incident te bepalen. Een speciale commissie ging naar de betreffende school om de getuigenissen van de leerlingen, leerkrachten en de ouders van de leerling te verzamelen. De Regionale Academie van Tanger heeft besloten de leraar te schorsen en voor de tuchtraad te brengen.

© Redactie 2017
marokko
geweld
scholen
mohamed hassad
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi