7x eten voor het goede doel in Marokko

marokko
0
27 sep '17
Lekker eten en tegelijkertijd een goed doel steunen kan ook in Marokko!

Aangezien wij Marokkanen graag eten, hierbij een lijstje van Marokkaanse restaurants waarbij je tegelijkertijd een goed doel kunt steunen.

1. Bondi Coffee Kitchen in Casablanca

Het café-restaurant Bondi Coffee Kitchen heeft een speciale "Salad4Syria" die je als bijgerecht bij de maaltijd (of gewoon los natuurlijk) kunt bestellen. Deze kost 70 dirham, waarvan er 20 dirham direct naar 'Norwegian Refugee Council' (NRC) gaat, een NGO die degenen die gedwongen zijn om hun land van herkomst te ontvluchten helpt. Het restaurant voegt zelf ook nog 20 dirham toe elke keer dat de salade van aubergine, paprika, grenadine, hummus, muntbladeren, feta en yoghurt uit de keuken komt. Voor elke salade gaat er dus in totaal 40 dirham naar NRC.

Adres: 31 Rue Sebou, Gauthier, Casablanca
Openingstijden: Elke dag van 10:00 uur tot 21:00 uur

2. Agapè Maroc in Marrakech

Het restaurant Agapè Maroc is opgericht om de kansarme jongeren van Marrakech te helpen. 12 jonge mensen bereiden Marokkaanse of internationale gerechten voor, onder het toeziend oog van twee chefs: Robert Labat en Issam Rachi.

"Elk gerecht die geproefd wordt, maakt het mogelijk dat onze jonge leerlingen door vakmensen worden opgeleid", meldt de website.

Gasten kunnen ook deelnemen aan kookworkshops met de studenten en de chefs op school. Er is ook een cateringservice beschikbaar.

Adres: 45 Rahal Ben Ahmed Street in Gueliz, Marrakech
Openingstijden: Woensdag t/m zondag, 11:00 uur tot 15:00 uur en 16:00 uur tot 22:00 uur.

3. Chez Kebe in Tanger

Dit Senegalese restaurant werd geopend in 2012 en biedt gerechten aan variërend tussen de 20 en 25 dirham. Het restaurant biedt de mogelijkheid om gerechten vooraf te betalen voor arme mensen die honger hebben, maar geen geld hebben om eten te kopen. Je geeft bij de betaling dan aan dat je een gerecht koopt voor iemand die het nodig heeft. Het restaurant heeft op deze manier al vele maaltijden kunnen uitdelen aan kansarme mensen.

Adres: Petit Soko, Maktar Ahardan Street, Tanger
Openingstijden: Elke dag van 16:00 uur tot 1:00 uur

4. Amal in Marrakech

Het restaurant Amal traint vrouwen zonder inkomen in de keuken, om ze in de samenleving te integreren en hen economisch onafhankelijk te maken. Gedurende elke 6 maanden worden 15 vrouwen getraind in het maken van Marokkaanse en internationale gerechten. Ook leren ze in de bediening te werken en serveren zij de gerechten in het restaurant. De vereniging Amal helpt hen daarna ook om werk te zoeken.

Adres: Rue Allal Ben Ahmed en Rue Ibn Sina Gueliz, Marrakech
Openingstijden: Elke dag van 12:00 tot 14:00 uur. Je kunt hier ook avondeten, maar daarvoor moet je wel van tevoren reserveren.

5. Hadaf in Rabat

De vereniging van familieleden en vrienden van mensen met een geestelijke handicap (Hadaf) heeft dit jaar een restaurant geopend in samenwerking met het Nationaal Initiatief voor Menselijke Ontwikkeling, die de uitrusting heeft gefinancierd. In dit restaurant worden geestelijk gehandicapten getraind in de keuken- en horecawereld. Met het inkomen van het restaurant is de vereniging ook in staat nieuwe activiteiten te ontwikkelen.

Adres: Rue Warfel, Hay Nahda II, Extension III, Rabat
Openingstijden: Dinsdag, donderdag en vrijdag, van 12:00 uur tot 14:00 uur

6. "Solidarité féminine" in Casablanca

Casablanca's vereniging voor solidariteit met vrouwen is meer dan 30 jaar geleden opgericht om alleenstaande moeders en hun kinderen te helpen door hen te beschermen tegen de morele veroordeling van hun families of samenleving. Om de vereniging te ondersteunen en om deze vrouwen te begeleiden en hen een beroepsopleiding te bieden, heeft Solidarité féminine een restaurant opgericht. Alleenstaande moeders bieden traditionele gerechten, gebak en catering aan.

Adres: 10, rue Mignard, Palmier, Maârif, Casablanca
Openingstijden: maandag t/m zondag van 12:00 uur tot 14:00 uur

7. CIAT in Salé

Het Centrum voor Werkintegratie en Ondersteuning (CIAT) heeft voor jongeren met een handicap in Salé een eigen restaurant geopend. Alle producten die worden geserveerd zijn afkomstig van de boerderij van het centrum en hierdoor volledig biologisch. De jongeren, ouder dan 20 jaar, hebben al kwalificerende training ontvangen. Ze kiezen voor de keuken, bediening of catering volgens hun mogelijkheden en interesses. Deze training is een springplank om hun invoeging naar professioneel werk te vergemakkelijken. 

Adres: Route de Meknès, km 8.5, Salé
Openingstijden: Elke dag van 10:00 uur tot 22:00 uur


Photocredit: Hadaf Rabat

© Redactie 2017
marokko
eten
goede doel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?