Casablanca: Man steekt eigen huis in brand voor erfenis

marokko
3
27 sep '17
Dat hij daarmee ook zijn buren in gevaar bracht kwam niet in hem op.

De politie in Hay Mohammadi heeft een man gearresteerd voor het in gevaar brengen van de levens en eigendommen van zijn buren. Hij stak opzettelijk het familiehuis in brand waar hij samen met zijn moeder woont, rapporteert het nieuwsmedium Assabah vandaag. Een ramp werd gelukkig vermeden, dankzij het snelle ingrijpen van buren en de mobilisatie van de hulpdiensten.

Bronnen melden aan Assabah dat de verdachte, 49 jaar oud, zijn misdaad afgelopen zondag heeft begaan rond 22:00 uur. Hij stak het meubilair van het huis in de wijk Al Mostaqbal in brand, waarna hij zelf het gebouw verliet. De waakzaamheid van de buren redde de buurt van een catastrofe.

De verdachte, een voormalig drugsverslaafde, had er alles aan gedaan om zijn moeder en zus te overtuigen om het huis te verkopen en hem zijn aandeel van de erfenis te geven. Beide gingen echter niet op zijn verzoek in, vooral omdat de moeder dan dakloos zou worden, meldt Assabah.

Voordat hij de brand in het huis stichtte, belde de man zijn zus om haar te vertellen over zijn bedoelingen. Zij probeerde vervolgens haar moeder te waarschuwen, die niet thuis bleek te zijn. Nadat de brand werd aangestoken en terwijl de buren probeerden om de brand te blussen (wachtend op de komst van de brandweer), nam de verdachte snel de benen.

Hij werd echter vrij snel door de politie gevonden na een zoekoperatie in de buurt van het familiehuis. Hij werd ter plekke gearresteerd en in bewaring genomen.

© Redactie 2017
marokko
casablanca
brand
huis
erfenis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?