Leraren van de Al-Qaraouiyine universiteit in Fez trainen imams in Italië

buitenland
0
29 sep '17
Er is een nieuwe opleidingsafdeling voor imams in Italië.

Een nieuwe opleidingsafdeling voor imams, de eerste in zijn soort in Italië en heel Europa, zal operationeel zijn vanaf het academisch jaar 2017-2018, meldt medias24.

De Al-Qaraouiyine universiteit in Fez en de Italiaanse Universiteit van Siena hebben op dinsdag 26 september een partnerschapsovereenkomst ondertekend voor de lancering van een opleidingsafdeling voor imams in de Faculteit der Geesteswetenschappen en Civiele Communicatie op de Italiaanse universiteit.

Leraren van de Al-Qaraouiyin universiteit zullen worden toegewezen aan de Universiteit van Siena om educatieve steun te verlenen op het gebied van sharia en profetische traditie, fiqh al-mouâmalat (Islamitische jurisprudentie) en de geschiedenis van beschavingen en religies.

Zij zullen ook ziekenhuizen en gevangenissen bezoeken om de voorschriften van de Islamitische religie te onderwijzen.

"Dit is om imams op te leiden die het authentieke beeld van de Islam kunnen verdedigen," vertelde Jalal aan het Marokkaanse persbureau MAP na de ondertekening.

Leraren van de Al-Qaraouiyine universiteit zullen de Shari'a lessen in het Arabisch geven aan de studenten waarvan de meerderheid in Italië zijn geboren en gewend zijn aan de multiculturele context. Voor sommige studenten zullen de Islamitische vakken in het Frans of Engels worden gegeven, zei Jalal.

Naast het onderwezen worden van fiqh en Shari'a in de Arabische taal, zullen de studenten door de Italiaanse leraren onderwezen worden in geesteswetenschappen, wetgeving, maatschappijleer en economie.

De studie zal drie jaar duren, met als uiteindelijk doel een diploma te krijgen zoals dat uitgegeven wordt door het Mohammed VI Instituut voor de opleiding van imams.

In april van dit jaar heeft de Unie van Moskeeën in Frankrijk de opening van een opleidingsinstituut voor imams in Frankrijk bekendgemaakt voor begin 2018.

© Redactie 2017
imamopleiding
fez
al-qaraouiyine
italië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi