Ontuchtverdachte De Bilt langer vast

algemeen
0
29 sep '17
Bart C., de verdachte in de ontuchtzaak op een buitenschoolse opvang in De Bilt, moet langer vast blijven zitten.

De raadkamer heeft vrijdag zijn voorarrest met zestig dagen verlengd. Ook is een eerste voorlopige zitting gepland. Op 7 november moet de verdachte voor het eerst voor de rechter verschijnen. C. zou meerdere kinderen hebben gedwongen seksuele handelingen bij hem te doen. Twee slachtoffertjes zijn twee zusjes.

Begin november wordt eveneens bekend hoeveel aangiftes precies tegen de 27-jarige Utrechter zijn gedaan. Het Openbaar Ministerie (OM) houdt het tot nu toe op maximaal vijf.

Zelfmoordpoging

In augustus deed de verdachte een serieuze zelfmoordpoging in zijn cel in Almere. Hij kwam hierdoor in het ziekenhuis te liggen. Dit heeft geen gevolgen voor het onderzoek, laat het OM weten. Het ministerie van Justitie wil niet zeggen of er sindsdien voor C. een speciaal regime geldt, omdat de woordvoerder niet wil ingaan op individuele zaken.

De arrestatie van C. kwam voor veel ouders uit De Bilt als een schok. De man die op de sportbso werkte, was bij velen erg geliefd. Niemand had dit zien aankomen. Ook zijn collega's niet. De Utrechter had altijd goede beoordelingen gehad.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© ANP 2017
ontuchtverdachte
de bilt
voorarrest
verlengd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi