Bondscoach Advocaat: 'Goed teken dat Amrabat zich heeft afgemeld bij Marokko'

marokko
11
29 sep '17
Waar rook is, is meestal ook vuur. De bondscoach van Oranje bevestigt de berichtgeving dat Amrabat gesprekken zou hebben gevoerd met de KNVB.

Klokslag 12:00 maakte de KNVB bij monde van bondscoach Dick Advocaat de definitieve 24-koppige selectie bekend voor de WK-kwalificatieduels tegen Wit-Rusland en Zweden. De naam waar het meeste voor werd gevreesd door de Marokkaanse supporter was die van Feyenoord-middenvelder Sofyan Amrabat. Afgelopen dagen gonsde het al van de berichten in zowel de Marokkaanse als de Nederlandse media dat er geflirt zou zijn, van beide kanten overigens, met de KNVB. 

Om een soortgelijk scenario als de Ziyech-kwestie te voorkomen zou de talentvolle middenvelder opgeroepen moeten worden door Advocaat om de enkelvoudig Marokkaans-international zodoende vast te spelen in Oranje. Tijdens de persconferentie bevestigde de Hagenese oefenmeester de interesse van Nederlandse zijde in de middenvelder, echter gaf hij ook te kennen dat het in dit stadium te vroeg is voor een plek in het eerste elftal van Oranje. 

Eerst vaste waarde bij Feyenoord dan pas selectiewaardig
Advocaat over Amrabat: ''Ik lees en hoor allemaal berichten, we hebben contact gehad met zijn zaakwaarnemer en Amrabat zelf. Maar voor alle duidelijkheid: hij speelt nog niet bij het eerste elftal van Feyenoord en is een speler met veel mogelijkheden. Het betekent alleen niet dat hij direct in het Nederlands elftal hoeft.'' Dat Amrabat een oproep van Renard naast zich neer heeft gelegd noemt Advocaat een goed teken: ''Dat hij daar niet bij zit, kan voor ons een goed teken zijn. Ik heb niet overwogen om hem te selecteren, ik zou niet weten waar dat op gebaseerd zou zijn.''

Ook geen oproep voor Jong Oranje
Het tweede mogelijk scenario om Amrabat voor Oranje te strikken was door middel van een oproep voor Jong Oranje. Ook deze bleef vandaag uit, ook bondscoach Art Langeler nam het jongere broertje van de gelouterde Marokkaans-international Nordin Amrabat niet op in zijn definitieve lijstje. 

© Redactie 2017
marokko
sofyan amrabat
oranje
interlandcarrière
dick advocaat
knvb
feyenoord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi