6x sportieve activiteiten in Marokko

marokko
2
30 sep '17
In plaats van lekker lui van het zonnetje te genieten, zijn er in Marokko ook volop sportieve mogelijkheden om te ontdekken.

1. Surfen

Marokko wordt tijdens de wintermaanden gezien als dé surfbestemming, er stromen dan vele surfliefhebbers naar de Atlantische kust. Het water is nog wel koud en een wetsuit wordt dan ook aangeraden. Taghazout wordt gezien als de meest veelzijdige surfbestemming van Marokko, met diverse surfspots voor elk niveau. Dakhla is ook een populaire bestemming, hier kun je ook kitesurfen, net als in Essaouira. Surfen is trouwens ook een leuke activiteit voor gezinnen!

2. Bergbeklimmen

Beklim de hoogste berg van Noord-Afrika, Jbel Toubkal! De berg Toubkal is gelegen in het Hoge Atlasgebergte, ten zuiden van Marrakech. Het is 1667 meter hoog en is de hoogste piek in Noord-Afrika. In de zomermaanden kan de klim gemakkelijker zijn dan in de winter, als sneeuw en ijs een probleem zijn. De beste tijd om de klim te maken is van april t/m oktober. Het is mogelijk voor wandelaars die weinig ervaring hebben om de wandeling te maken met de juiste uitrusting en een goede gids. Het is niet raadzaam om de wandeling te maken zonder een gids, het weer verandert snel en je kunt er gemakkelijk verdwalen. Je hebt minimaal 2 dagen nodig om de top te bereiken.

3. Skiën

Het Hoge Atlasgebergte krijgt in de winter genoeg sneeuwval om als skigebied te dienen. Huur een paar ski's, hop op een muilezel om je naar de lift te brengen en maak je klaar! Oukaimeden wordt gezien als  1 van de beste ski resorts in het land en is ook Afrika's hoogste skigebied, variërend van 2.600 meter tot de hoogste piek van Jbel Attar op 3.258 meter. Er zijn ook andere plaatsen, zoals Ifrane, waar je in de winter prima kunt skiën.

4. Wildwater raften

Er zijn verschillende rivieren die door Marokko stromen. Sommigen zijn slechts bepaalde tijden van het jaar gevuld en de meeste zijn op hun "wildst" na de lente als de sneeuw van de bergen smelt. Er zijn bedrijven die wildwater rafting excursies (zoals Splash Morocco) op verschillende rivieren aanbieden. Het is in elk geval een hele unieke ervaring!

5. Sandboarding

In verschillende tentenkampen in de Sahara hebben ze sandboards voor je klaar staan waarmee je de duinen af kunt zoeven. Met name de woestijnduinen van Erg Chebbi zijn erg populair. Het vergt wel wat oefening en gaat sneller dan je zou denken.

6. Rotsbeklimmen

Rotsbeklimmen is ook een hele uitdaging. Ga hiervoor naar bijvoorbeeld het bekende Todra Gorge of meerdere andere goede locaties in het land, zoals Tafraout, Akchour, Oukaimeden of Ain Belmusk.  Zorg ervoor dat je van tevoren contact maakt met een gerenommeerd bedrijf dat je kan begeleiden en ondersteuning kan bieden om je veiligheid te waarborgen, Climb Morocco is een goed voorbeeld.

© Redactie 2017
marokko
sportief
activiteiten
sandboarden
raften
bergbeklimmen
rotsbeklimmen
surfen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi