Jonge lokale filmmakers highlighten Tetouan's traditionele erfgoed (video)

marokko
0
1 okt '17
De Marokkaanse jeugdorganisatie Ibdaâte heeft een serie gepubliceerd waarin Tetouan's culturele erfgoed en diversiteit wordt tentoongesteld.

Na het succes van de eerste documentaire getiteld "Eyes on Tetouan" in maart 2017 besloot Ibdaâte een nieuw project getiteld "Tetouan vue par ses jeunes" te starten, uitgevoerd in samenwerking met Marocopedia, een online platform dat de cultuur en geschiedenis bevordert van Marokkaanse steden met video's, fotografie en geschreven beschrijvingen.

Ibdaâte publiceerde een serie van 15 video's. Elk van de drie- tot vijf minuten video's van Ibdaâte belicht een van de meest opvallende kenmerken van de stad, met inbegrip van o.a. gastronomie, architectuur, ambachten, muziek, traditionele kleding en gewoontes. Het project is ontwikkeld tijdens een 12-dagen audiovisueel opleidingsprogramma dat door Marocopedia voor de jonge leden van de vereniging werd aangeboden.

Hatim Mokhtari, algemeen secretaris van Ibdaâte, vertelde aan het Marokkaanse persbureau MAP dat dit initiatief het historische erfgoed van de stad Tetouan wil benadrukken. Hij vervolgde dat het idee voor het project afkomstig was van de jongeren van de stad zelf, die Tetouan op een positieve manier wilde belichten.

Het project "Tetouan vue par ses jeunes" werd mogelijk gemaakt door de steun van het ministerie van Cultuur, de vereniging Tetouan Asmir, de Britse Raad en de Europese Unie.

De 15 gepubliceerde video's kun je hier bekijken: http://tetouan.marocopedia.com/

Een kijkje achter de schermen en een introductie van het project vindt je in de video hieronder. Het eindresultaat van de eerdere genoemde documentaire "Eyes on Tetouan" is hier te bekijken: https://vimeo.com/208805976

© Redactie 2017
marokko
tetouan
video
filmmakers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi