Marokkaanse kip mogelijk naar Europa

marokko
22
2 okt '17
Europese experts hebben onlangs een audit uitgevoerd bij de Marokkaanse Voedsel- en Warenautoriteit ONSSA.
De veterinaire diensten van ONSSA werden van 11 tot en met 22 september 2017 door een expertgroep van de Europese Commissie gecontroleerd, meldt een persverklaring van ONSSA. De doelstelling: openstelling voor Marokkaanse marktdeelnemers om vlees van pluimvee naar de landen van de Europese Unie te exporteren.

Volgens dezelfde bron richtte de audit zich op het beoordelen van de monitoringsplannen voor diergeneesmiddelen, pesticiden en milieuverontreinigingen en de beoordeling van de technische vaardigheden van de veterinaire diensten van ONSSA.

Tijdens deze missie bezochten Europese deskundigen kippen- en kalkoenboerderijen, slachthuizen voor slachtpluimvee, vleesverwerkende bedrijven, boerderijen, farmaceutische bedrijven en particuliere dierenartsen. "Het doel van al deze bezoeken was om te verifiëren of de marketing en het gebruik van diergeneeskunde goed door de veterinaire diensten van ONSSA worden beheerd", aldus ONSSA.

Opgemerkt moet worden dat deze audit een aanvulling was op de audit die door een vorige groep Europese deskundigen is uitgevoerd in maart 2017. Een definitieve audit staat gepland voor december 2017 om de sector te evalueren (de slachthuizen, de voorbereiding en de verwerking van slachtpluimvee) en uiteindelijk de uitvoer van Marokkaanse pluimveeproducten mogelijk te maken.
© Redactie 2017
marokko
kip
europa
onssa
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi