In beeld: Hakimi eerste Marokkaanse international met officiële minuten Real Madrid (video)

marokko
1
2 okt '17
Tegen RCD Espanyol mocht de rechtsback als allereerste Marokkaanse international ooit officiële minuten maken voor de Koninlijke.

Het zat er al aan te komen, maar kreeg gisteren pas echt gestalte. Achraf Hakimi kreeg speelminuten gegund van coach Zinedine Zidane na het uitvallen van eerste keus Dani Carvajal. De back die normaal gesproken de voorkeur krijgt van de Algerijnse oefenmeester is zeker tot november uit de roulatie, bij hem waren namelijk onlangs hartcomplicaties geconstateerd. Verschillende Spaanse media melden dat de spelmaker van de Madrilenen misschien wel 6 weken uitgeschakeld is. 

Vandaar ook het inbrengen van stand-in Hakimi door Zidane gisteravond tegen RCD Espanyol. De nog maar 18-jarige back kreeg zelfs een basisplaats toebedeeld die hij, zo mogen we concluderen na afloop van de wedstrijd, prima invulde voor een debuut. Met dit optreden gaat het jeugdexponent de boeken in als de eerste Marokkaanse international ooit die officiële minuten heeft gemaakt voor de Spaanse topclub. 

Debuut in beeld in de samenvatting hieronder, alle hoogtepunten van Hakimi's eerste optreden:

YouTube link: https://www.youtube.com/watch?v=-lNh0qeD610

Photocredit: Diaro AS.com

© Redactie 2017
marokko
achraf hakimi
real madrid
la liga
debuut
zinedine zidane
unicum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?