Koning Mohammed VI zit ministerraad voor

marokko
1
3 okt '17
Er was tevens een onderonsje over de evaluatie van Al Hoceima's ontwikkelingsprojecten.

Tijdens de vergadering van de ministerraad op maandag 2 oktober, voorgezeten door Koning Mohammed VI, werden 13 internationale verdragen aangenomen waaronder 4 mutilaterale conventies om de positie van Marokko op het Afrikaanse continent te versterken.

Aan het begin van de vergadering vestigde Koning Mohammed VI de aandacht op het probleem van het tekort aan drinkwater en irrigatiewater in landelijke en bergachtige gebieden. De Koning heeft het hoofd van de regering opgeroepen een commissie op te zetten om deze kwestie in de komende maanden op te lossen.

De minister van Economie en Financiën gaf tijdens de vergadering ook een presentatie over de financieringsbegroting 2018.

Koning Mohammed VI had daarnaast ook een ontmoeting met het hoofd van de regering, de minister van Binnenlandse Zaken, de minister van Economie en Financiën, en de eerste president van de Hoge Raad van de Rekenkamer in het Koninklijk paleis in Rabat, zei een verklaring van het Koninklijk Kabinet.

Tijdens die bijeenkomst hebben de twee ministers de conclusies van het evaluatierapport over de uitvoering van het regionale ontwikkelingsprogramma Al Hoceima Manarat al Moutawassit voorgelegd aan de Koning. Het rapport werd uitgevoerd op bevel van de Koning en betrof de betrokken ambtenaren die belast zijn met het programma ten tijde van de tenuitvoerlegging ervan, met inbegrip van degenen die niet meer in dienst zijn.

Koning Mohammed VI bekeek de uitleg betreffende de vertraging of het niet uitvoeren van enkele onderdelen van het ontwikkelingsprogramma, waarbij de kans op verduistering of fraude werd uitgesloten. De Koning gaf hierop, uit principe van eerlijkheid en transparantie, zijn instructies aan de eerste president van de Hoge Raad van de Rekenkamer, Driss Jettou, om binnen 10 dagen een uitvoeriger onderzoek te doen naar de zaak en de uitvoering van de projecten te evalueren, in aanvulling op de gebruikelijke taken van de Rekenkamer die de overheidsfinanciën controleert.

© Redactie 2017
marokko
mohammed vi
ministerraad
al hoceima
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi